• Merhaba Kovboy!
    Forum tartışmalarımıza aktif olarak katılmak veya kendi konu başlıklarınızı açmak için, oyun hesabınıza ek olarak bir forum hesabına ihtiyacınız var.
    BURAYA tıklayarak kayıt olabilirsiniz.

Forum Kuralları

  • Konuyu başlatan Deleted User - 49843
  • Başlangıç tarihi
Durum
Konu yanıtlara kapalı.

Deleted User - 49843

Guest
Forum Kuralları

A. Genel

  1. The West Türkiye forumunun amacı, The West oyuncuları arasındaki bilgi alışverişini ve iletişimi sağlamaktır. Bu amaçlar dışında kullanılmamalıdır.
  2. Kullanıcılar, en güncel haliyle bu kuralları okumuş, anlamış ve kabul etmiş sayılır.
  3. Kuralların yorumlanmasında ve uygunlanmasında forum yöneticilerinin vereceği kararlar geçerlidir.
  4. The West Türkiye Takımı, bu kuralları önceden haber vermeden değiştirme hakkına sahiptir. Yapılan değişiklikler ilgili bölümlerden duyurulur.
  5. The West Türkiye Takımı'nda görevli olan üyeler haricinde, her üyenin forumda bir hesap açma hakkı vardır. Birden fazla hesabı olan kişilerin tüm hesapları kapatılır.
  6. Forum'un resmi dili Türkçe'dir. Diğer dillerin kullanımı yasak olmamasına rağmen tercih edilmemektedir.

B. Yetkiler ve Görevler

  1. Yöneticiler ve kayıtlı kullanıcılar dışında foruma mesaj yazmak ya da okumak amacıyla gelen herkes "misafir üye" olarak tanımlanır
  2. Forumdaki en yetkili kişiler Forum Yöneticileri'dir. Forum Yöneticileri, forumun düzenlenmesi ve yönetilmesi konusunda yardım etmesi için Moderatör atayabilir ve gerekli görürse bunları değiştirebilir. Forum Yöneticileri; foruma yeni bölüm açabilir, mevcut bölümleri kapatabilir, kurallara uymayan kullanıcıları forumdan uzaklaştırabilir ve forum kurallarına aykırı hareket eden kişilerin www.the-west.org'dan atılmasını Oyun Yöneticileri'ne önerebilir.
  3. Kullanıcılar, forumda ya da özel mesaj yoluyla sorulan her soruya Yöneticiler ve Moderatörlerden cevap vermelerini beklememelidir.
  4. Yazılan mesajların sorumluluğu mesajları yazan Kullanıcı'ya aittir. Yönetici ve Moderatörler, Kullanıcıların yazdığı mesajlardan dolayı sorumlu tutulamazlar.

C. Forum Kullanma Şartları
  1. Forum, amacı dışında kullanılmamalıdır. Gereksiz ve içerikçe boş mesajlar atmak, aynı başlıkta arka arkaya mesajlar atmak (flood), mesajlarda sadece başkasının alıntısını, gülümsemeleri ( ikonlar) veya +1 gibi ifadeleri kullanmak ve benzeri faaliyetler yasaktır. Aksi durumlarda mesajlar silinir.
  2. Aynı konu hakkında birden fazla başlık açmak ve aynı mesajı birden başla başlıkta yayınlamak yasaktır. Bir konu hakkında aynı bölüme birden fazla başlık açıldıysa sonradan açılanlar kapatılır ve silinir. Aynı başlığın birden fazla bölüme açılması veya aynı mesajın birden çok başlığa gönderilmesi kesinlikle yasaktır ve bu kuralı ihlal eden kullanıcılar önce uyarılır, tekrarında forumdan uzaklaştırılır.
  3. Foruma kayıtlı olan her kullanıcı, yeni bir konu açmadan önce o konunun forumda mevcut olup olmadığını, Arama özelliğini kullanıp kontrol etmelidir. Aynı başlığı taşıyan, aynı içeriği paylaşan konular açılamaz. Bu tarz paylaşımların varlığı durumunda yöneticiler kurallar gereğince konuları birleştirebilir, kapatabilir ya da silebilirler. Aynı hataları tekrarlayan üyelere önce uyarı yapılır, bu durumun devamı halinde forumdan uzaklaştırmaya kadar gidilebilir.
  4. Tüm mesajlar forumdaki ilgili kısımlara yazılmalıdır. Konuyla alakası olmayan bir mesajı forum yöneticilerinin değiştirme veya silme hakkı vardır. Oyun ile ilgili bildirim ve ceza itirazları Oyun Yöneticileri'ne iletilmelidir. Bu da Destek Birimi (support) yoluyla yapılmalıdır, herkese açık forumlarda uyarılar veya uzaklaştırmalar ile ilgili mesajlaşmak yasaktır.Kurallara uymayan kullanıcılar; önce uyarı tekrarında forumdan uzaklaştırma cezası alabilirler.
  5. Konu başlığını veya mesajın tamamını büyük harflerle yazmak yasaktır. Büyük harflerle yazı yazmak; bağırmak anlamına gelmektedir. Tamamı ya da büyük bir bölümü büyük harfle yazılmış olan mesajlar yöneticiler tarafından silinir, bu tür mesaj yazan kullanıcılara uyarı verilir, bu durumun devamı halinde forumdan uzaklaştırılabilir. Konu başlıklarının, konunun içeriğini ifade edecek şekilde seçilmesi gerekmektedir. "Yardım", "lütfen", "acil" vs. ve kişiye özel başlıklar uyarı yapılmaksızın kapatılıp silinebilir.
  6. Forum içerisinde kullandığınız kelimelere ve üslubunuza dikkat etmeniz gerekmektedir. Karşı tarafı rahatsız etsin veya etmesin, toplum ahlakına aykırı davranışlar, uyarılara veya forumdan uzaklaştırılmaya sebep olur.
  7. Forum ve oyunun herhangi bir platformunda; hakaret, yasadışı eylem, cinsellik, iftira, dini, siyasi, reklam veya özel hayata karşı tehdit içerikli unsurlar yayınlamak yasaktır. Bu kuralın ihlali, forumdan uzaklaştırmaya sebep olur.
  8. Özel hayatın ve haberleşmenin gizliliğini ihlal eden yazılar(sohbet, özel mesaj vb.), bununla birlikte yöneticilerle yapmış olduğunuz birebir konuşmalarınızı ve support mesajlaşmalarınızı forumda paylaşmanız yasaktır. Kullanıcıların mesajları silinir ya da sansürlenir, ilkinde uyarı tekrarında forumdan uzaklaştırma cezası verilir.
  9. Kilitlenen bir başlıktaki tartışmanın, yeni bir başlıkta devam edebilmesi için başlığı kilitleyen Moderatörden veya Forum Yöneticilerinden izin alınması gerekir. Bu kuralı ihlal eden konular silinir, konuyu açan kullanıcılara uyarı veya ceza verilir.
  10. Yasal olmayan ve Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suç olarak nitelendirilen ve yasaklanan her türlü içeriğin forumda yayınlanması da yasaktır. Bu tür içeriği yayınlayan kullanıcılar uyarılmaksızın forumdan uzaklaştırılır.
  11. The West Türkiye Takımı'nda görevli birinin; kullanıcı adını, kullanıcı resmini veya imzasını kullanarak veya başka şekilde taklit etmek veya The West Türkiye Takımı'ndaymış gibi davranmak uyarı veya cezaya, duruma göre forumdan uzaklaştırmaya sebep olabilir.
  12. Forumu ticari amaçlar doğrultusunda kullanmak yasaktır. Forumun hiçbir bölümünde hesap satışı veya benzeri takaslar hakkında mesaj yazılmamalıdır. Hesap veya eşya satışı için herhangi bir kullanıcıya, bu konuda zorlayıcı mesaj atmak, teklifte bulunmak ve/veya tehdit etmek yasaktır. Bu mesajları yazanlar hem forumdan uzaklaştırma cezası hem de oyun içerisinde ceza alırlar.
  13. İmzalarda veya forumda İnnoGames harici oyunların linkleri (adresleri) paylaşılamaz. Paylaşımlar için sadece Oyun Dünyası bölümünü link (site adresi ) paylaşmamak şartıyla kullanabilirsiniz. Aksi davranışlarda ceza uygulanacaktır. Forum Yöneticileri tarafından kabul edilen resim yükleme siteleri (örneğin: imageshack.us), The West fan siteleri ve/veya forum yönetimi tarafından onaylanmış The West ile ilgili linkler bu kapsamın dışındadır. Reklam vs. olmadıktan sonra, zararlı içerik olmadıktan sonra ve The West'in yasakladığı şeyleri barındırmadıktan sonra bu tip linklerinizi konuyu açmadan önce lütfen yöneticilerimizden birisine web sitesini gösterip onaylanmasını bekleyiniz.
  14. Herhangi bir yerden Forum’a aktarılan bilgi amaçlı konu, eklenti ve dosyaların kimden ve nerden alıntı yapıldığı belirtilmelidir. Başkasına ait yazı ve dosyaları kendisininmiş gibi gösteren üyelerin mesajları silinebilir, üye aynısını tekrarladığı takdirde forumdan uzaklaştırılabilir.
  15. Kural ihlali içeren başlıklarda, ihlalleri desteklemek; konuyu açana ve/veya konuyu ihlal edene ortaklık etmek demektir ve bu, cezai durum gerektirir. Bu tarz durumlarda her kullanıcı, suça katılımı oranında ceza alır.
  16. Forumda ortak hesap kullanımı yasaktır. Bir başkasının hesabından yazı yazan, forumda üyeliği olmayan ve/veya üyelik mertebesine ulaşamadığı için belirli yerlere yazamayan bireylerin yerine yazılan yazıların sorumluluğu hesap sahibine aittir. Kural ihlali durumunda yaptırım hesap sahibine uygulanacaktır. Tersi şekilde yazılan ve foruma yarar sağlayan mesajların ödülünü de hesap sahibi kazanacaktır.
  17. Herhangi bir konuda kişileri, kurumları, kuruluşları, devleti veya devlet yöneticilerini küçük düşürecek resim, yazı, alıntı vb. şeyler kesinlikle yasaktır.Bu gibi durumlarda ilgili üye uyarı yapılmaksızın forumdan uzaklaştırılır.

D. Kullanıcı Sorumluluğu


  1. Kullanıcılar, bu kurallara uymak zorundadır.
  2. Oyun ve forum içi verilen cezalara Forum yolu ile itiraz edilemez. Eğer haksız bir şekilde uyarıldığınızı veya ceza aldığınızı düşünüyorsanız, öncelikle size uyarı/ceza veren Moderatör/Yönetici ile temasa geçiniz. Moderatör, Süper Moderatör ve Forum Yöneticisi zincirini izleyerek sorununuzu bir üst makama iletebilirsiniz. Forum Yöneticileri'nin cevabı, nihai karar niteliğini taşır.
  3. Forumda aldığınız ceza ve uyarılar zamanla uzaklaştırmaya dönüşebilir veya aynı ihlalin ısrarlı tekrarı uzaklaştırmaya sebep olabilir. Forumdan uzaklaştırıldıktan sonra tekrar üye olan Kullanıcılar, uyarı verilmeksizin forumdan uzaklaştırılabilir.
  4. Eski kurallara göre banlanmış veya uyarı almış hesaba yönelik yeni kurallara istinaden yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.
 
Durum
Konu yanıtlara kapalı.
Üst