• Merhaba Kovboy!
    Forum tartışmalarımıza aktif olarak katılmak veya kendi konu başlıklarınızı açmak için, oyun hesabınıza ek olarak bir forum hesabına ihtiyacınız var.
    BURAYA tıklayarak kayıt olabilirsiniz.

Bilgilendirme The West İletişim Kuralları

Durum
Konu yanıtlara kapalı.

sleeplesslady

Eski Takım Üyesi
Eski Takım Üyesi
Değerli Oyuncularımız,
Genel olarak tüm oyuncularımızın bildiği İletişim Kurallarımızı biraz daha detaylandırarak sizlerle paylaşmak istiyoruz.
Öncelikle buraya tıklayarak The West İletişim Kurallarımız da dahil olmak üzere tüm oyun kurallarımıza ulaşabileceğinizi hatırlatmak isteriz.

The West içerisinde kullandığımız söylemlerimizde, diğer oyuncularımızla nezaket kuralları çerçevesinde iletişim kurmamız önemlidir. Salon ortamında ve/veya karşılıklı kişisel mesajlarda, profil mesajlaırında, kasaba/kale/hesap isimlerinde vs.
  • karşınızdaki oyuncuların onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek söylemlerde bulunak, aşağılayıcı/alay edici lakaplarla hitap etmek, argo/küfür/hakaret içeren, Türk kültüründe kabul görmüş ahlak sınırlarını aşan söylemlerde bulunmak, bu söylemleri doğrudan/imalı/kısaltmalar/kelime oyunları/simgeler ile veya çeşitli linkler kullanarak ortaya koymak,
  • bir oyuncuya karşı olmasa bile küfürlü, uygun olmayan, nezaket dışı, kaba üsluba sahip söylemlerde bulunmak,
  • oyuncularımızın reel hayatına yönelik tehdit söylemleri gerçekleştirmek,
  • oyun içi avantaj ve premium birimi elde etmek için diğer oyuncuları tehdit etmek.
  • diğer oyuncularımızın kendi rızası olmadan kişisel bilgilerini (ad,soyad, adres, fotoğraf, telefon numarası, ailevi bilgiler, sosyal medya bilgileri vs) paylaşmak,
  • herhangi bir şekilde siyasi/dini taraf belirten ve yönlendiren yorumlarda bulunmak veya ilgili linkleri paylaşmak, herhangi bir siyasi figürün veya siyasi figürler lehine/aleyhine hazırlanmış videoları, yazıları vs paylaşmak
  • TC yasalarına aykırı ve/veya terörist eylemleri veya kişileri yüceltmek, propoganda yapmak
  • başka bir oyuncunun yasadışı bir konuyla meşguliyetini ima eden veya direkt belirten söylemler
  • herhangi bir etnik gruba dair aşağılayıcı söylemlerde bulunmak,
  • Türkçe dışında yabancı bir dilde iletişim kurmak (sohbet ortamında yabancı dilde şarkı sözü/şarkı adı vs paylaşımlarında şarkı sözü olduğunu belirtmeniz, yanlış anlaşılmaları giderecektir)
  • salon ortamında, sohbetin akışını engelleyecek şekilde arka arkaya flood tarzı yazılar yazmak,
  • TR Destek biriminden görevli bir kişiymiş gibi iletişime girmek, TR Destek brimiden bir kişiyi tanıyormuş gibi davranarak oyun içinde avantaj elde etmeye çalışmak
  • üçüncü kişilerin ticari faaliyetlerini ve/veya satışlarını düzenlemek ya da tanıtmak (link vermek dahil),
  • hesap satışı veya alışı teklif edilmesi
The West iletişim kurallarımıza aykırıdır ve bu tip söylemlerde bulunan oyuncularımıza karşı yaptırımlar uygulanmaktadır.
 

sleeplesslady

Eski Takım Üyesi
Eski Takım Üyesi
Sayın Oyuncularımız,
Son zamanlarda ortaya çıkan bir konu üzerinde durmak istiyorum. Bir oyuncunun oyun oynama tarzını beğenmeyebilirsiniz, oyun etiğine uygun bulmayabilirsiniz ancak oyun kurallarına aykırı olmadığı sürece de tarzını beğenmediğiniz oyunculara bir yaptırım uygulanması mümkün değildir.

Bu durumda, oyun tarzını beğenilmeyen oyunculara, o oyuncuları rencide edecek uygunsuz lakaplar takılması, bu lakapların her ortamda kullanmaya çalışılması ve iletişim kurallarımızı delmeye çalışarak, açık bularak ister direkt ister mecazi yolla dile getirilmesi uygun değildir.

Bu konuda birkaç oyuncumuza ricada bulundum, tekrar etmemelerini istedim; bu ricama uyan oyuncularımıza çok teşekkür ederim. Ancak bazı oyuncularımız ısrarla, bir şekilde bu tip söylemlerine çeşitli ortamlarda devam etmektedir.

Burada hepimiz yetişkin bireyleriz, bu şekilde birbirimizle sürtüşmek, birbirimizle kavga etmek, nezaket sınırlarını aşmak hoş değil. Hiç kimsenin ceza ile oyun zevkine ara vermeyi istemeyiz, ama bazen huzur ortamını sağlamak için çeşitli yaptırımlar uygulamaya zorunlu bırakılıyoruz maalesef.

Bugünden itibaren salon ortamında ve/veya karşılıklı kişisel mesajlarda, profil mesajlarında, kasaba/kale/hesap isimlerinde vs. nezaket dışı yazılar olduğu takdirde, bu söylemler raporlandığı durumlarda, bir oyuncuya direkt söylenmemiş de olsa, çeşitli yaptırımlar uygulanacaktır.
 

sleeplesslady

Eski Takım Üyesi
Eski Takım Üyesi
Profilinde "İti öldürme, korkut" yazan tüm oyuncularımız lütfen bu profil yazılarını silsin. Oyuncularımız tarafından 24 saat içinde silinmeyenler, bizim tarafımızdan silinecektir.

Lütfen kimse atasözü kullandık gibi bir savunmayla gelmesin!
 

sleeplesslady

Eski Takım Üyesi
Eski Takım Üyesi
Değerli Kovboylarımız,
Türkiyemiz yeni bir seçim sürecine giriyor, hepimizin bu konuda farklı görüşleri, bakış açıları olabilir ve bunları tartışmak istiyor olabiliriz. Ancak lütfen Cumhurbaşkanı, milletvekili adaylarını, bu kişiler hakkındaki görüşlerinizi, seçim tahminlerini vs oyun ortamında tartışmayın. Bu tip konular çok hassas konular olup, tüm oyuncularımız açısından oyun ortamında tartışılması uygun değildir.

Şu anda bu konuda şikayet edilmiş söylemler bulunmaktadır, bu söylemler için bu mesajımın genel bir uyarı olarak kabul edilmesini rica ediyorum. Bundan sonra bu tip söylemler ceza puanı alacaktır.

Anlayışınız için teşekkür ederiz.
 

sleeplesslady

Eski Takım Üyesi
Eski Takım Üyesi
Sevgili Kovboylar,
Lütfen birbirinize iyi niyetli olsa da hayvan isimleri yakıştırmayın, tavşancık, civcikcik, kedicik bile yazacak olsanız yazmayın lütfen. Hakarete girmeyen hayvan isim yakıştırmaları için bu söylemlerde bulunanlara iyi niyetli uyarı yapıyorum Ama lütfen yeter artık.

Bundan sonra uyarı yapmayacağım, hayvan isimleri yakıştırmaları yapan veya ima edenler ceza puanı alacaktır.
 
Durum
Konu yanıtlara kapalı.
Üst