• Merhaba Kovboy!
    Forum tartışmalarımıza aktif olarak katılmak veya kendi konu başlıklarınızı açmak için, oyun hesabınıza ek olarak bir forum hesabına ihtiyacınız var.
    BURAYA tıklayarak kayıt olabilirsiniz.

Bilgilendirme Spam - Aykırı - Kale Savaşları Hakkında Yönetmelik - DÜZENLEME

sleeplesslady

Eski Takım Üyesi
Eski Takım Üyesi
Sevgili Kovboylar,

Bildiğiniz üzere The West merkezimiz, Haziran ayında tüm The West ülkelerinde geçerli olmak üzere Spam Savaş Yönetmeliği hazırlamıştı. Bu yönetmelik genel olarak ülkelerdeki savaşlara bakılarak, olası senaryolar düşünülerek hazırlanmıştır. Ancak takdir edersiniz ki her senaryoyu düşünebilmek çok kolay değil. Bu sebeple her ülke belli bir zaman savaşlarını inceledikten sonra, kendi sunucuları için gerekiyorsa yerel değişikliğe gidebilir şeklinde bir sonuç ortaya çıkmıştır.

TR sunucusundaki, özellikle D1 savaşlarını uzun süredir izliyoruz. Bu dünyamızda açılan savaşlarda, özellikle aynı kasaba/ittifak tarafından açılan savaşların bazılarının pek de adil olmadığını gözlemledik. Bu yüzden sunucumuzda bazı kural değişikliklerine gidilmiştir. Yeni kurallar aşağıdaki gibi olacaktır ve 16 Kasım 2023 için açılacak olan savaşlardan itibaren geçerlidir (15 Kasımda 2023'de açılacak savaşlar).

Spam Savaş Kurallarını aşağıda bulabilirsiniz:


  • Destek Ekibi tarafından düzenlenen bir Awesomia savaşından 2 saat öncesinde veya sonrasında savaş açılmamalıdır. Destek Birimi tarafından açılan Awesomia savaşları son 24 saat içindeki savaş sayısına dahil edilmez.
  • Son 24 saat içinde 4 savaş varsa, açılacak 5. savaş en az 6 saat sonra olmalıdır
    örneğin
    1. savaş 01/09/2023 16:15
    2. savaş 01/09/2023 19:30
    3. savaş 01/09/2023 23:00
    4. savaş 02/09/2023 09:00
    5. savaş en erken 02/09/2023 15:00 olabilir
  • Son 24 saat içinde 4 savaştan az varsa, en son savaşın hangi kasaba/ittifak tarafından açıldığına bakılmaksızın, sizin açacağınız savaş en son savaştan en az 3 saat sonra olmalıdır (stratejik çoklu savaş olmamak kaydıyla - lütfen son maddeye bakınız).
  • Aynı kişi son 24 saat içinde en fazla 2 savaş açabilir
  • Aynı kasaba/ittifak son 24 saat içinde en fazla 3 savaş açabilir
  • Stratejik Çoklu Savaş: Saldıran kasabanın/ittifakın 1 saat içinde 2 savaş açmasıdır. Yani saldırı yapanların aslında hangi kaleyi hedef alacağının bilinemediği, her iki savaşa birden aynı oyuncuların katılımının olası olmadığı savaşlardır, yani 1 saat içinde aynı kasaba/ittifak en fazla 2 savaş açabilir. Bir ittifak stratejik çoklu taktiği kullanmaya çalıştığında ve savaşlardan en az birinde saldırı tarafında 10'dan fazla oyuncu varken herhangi bir kaleyi ele geçiremediğinde, son stratejik savaşın bitiminden sonraki 1 saat içinde bir deneme daha yapılmasına izin verilir. Stratejik Çoklu savaşın ilk savaşı bir önceki son 24 saat içindeyse, 2. stratejik çoklu savaş açılamaz.


Stratejik Çoklu Savaş Örnekleri:

Örnek 1:

Savaş sırasıTarihAçan İttifakAçıklama
17 Kasım 13:30İttifak/Kasaba A
27 Kasım 14:10İttifak/Kasaba AStratejik Çoklu Savaş - uygun ( ama savaşlardan birinde saldıran taraf en az 10 kişi olduğu halde kuleyi alamamış). Savaş 15:00'de bitmiş
37 Kasım15:30İttifak/Kasaba A3. deneme - kabul edilir

Örnek 2:
Savaş sırasıTarihAçan İttifakAçıklama
17 Kasım 21:30İttifak/Kasaba A
27 Kasım 22:10İttifak/Kasaba AStratejik Çoklu Savaş
38 Kasım 10:00İttifak/Kasaba B
48 Kasım 20:55İttifak/Kasaba A
58 Kasım 21:35İttifak/Kasaba A24 saat bitmiş, ikinci 24 saate geçilmiştir. Stratejik Çoklu Savaş açılmıştır ama stratejik çoklu savaşın ilk savaşı bir önceki 24 saat içindedir bu sebeple Aykırı Savaş


Hatırlatmak isteriz ki,
  • Destek Birimine şikayet edilen savaşlar incelenerek aykırı olup olmadığına karar verilir. Bir savaş aykırı savaşsa bile ama kimse tarafından şikayet edilmediyse o savaş ile ilgili herhangi bir işlem yapılmaz.
  • Şikayetler sonucu aykırı savaş olarak tespit edilen savaşlar iptal edilir.
  • Aykırı bir savaşın açılması ancak Destek Birimi tarafından henüz ele alınmaması durumunda, farklı bir oyuncu aykırı savaşı göz ardı edebilir ve yeni savaş açabilir, ancak savaşı açan oyuncu aykırı olduğunu düşündüğü savaşı mutlaka Destek Birimine bildirmelidir. Bir önceki savaşın aykırı olması Destek Birimi tarafından kesinleştirilirse, son oyuncunun açtığı savaş kabul edilir. Bir önceki savaş aykırı kabul edilmezse, oyuncunun açtığı son savaş Aykırı oalacaktır.
    Örnek :
01:00 - Oyuncu A​
04:00 - Oyuncu B​
07:00 - Oyuncu C​
09:00 - Oyuncu D (aykırı savaş, 3 saat kuralına uymuyor)​
10:00 - Oyuncu A/B/C (bir önceki savaşın aykırı olduğu bildirilirse, bu savaş kabul edilir)​
  • Aykırı savaş açan oyuncularımız önce uyarılacak, devamı durumunda ise hesap cezası devreye griecektir.
Lütfen Destek Biriminin 7/24 aktif olamayacağını, bu nedenle her zaman tam zamanında geri dönüş yapamayabileceğimizi ve savaşları her zaman bildirildiği anda iptal edemeyebileceğimizi unutmayın. Bu durumlar için şimdiden özür dileriz.
 
Son düzenleme:

sleeplesslady

Eski Takım Üyesi
Eski Takım Üyesi
Bu arada savaşa katılımın zor olabilceği saatlerde (örneğin gece yarısı, sabah çok erken saatler vs) savaş açılması da sunucumuzun problemlerinden biridir. Savaş açılma saatleri konusunda kural olarak bir kısıtlamaya gitmeyi şu anda düşünmüyoruz ama oyunumuzda eğlencenin zedelenmemesi adına, savaş saatleriyle ilgili olarak savaşan tarafları birbirleriyle anlaşmaya davet ediyorum.

Bir anlaşma olur ve bu anlaşma Destek Birimi aracılığıyla forumda yayınlanırsa, belirlenen ittifaklar dışında savaş açacak olanlar ise, bu ittifaklara ait savaşlardan en az 6 saat sonrasına savaş açabilir.

Bu anlaşmanın forumda yayınlanarak devreye girmesi için her iki ittifakın yöneticilerinin de Destek Birimine yazması gerekmektedir.
 
Üst