koray32
Kıdemli Üye
Bildiğiniz üzere Dünya 1 de süregelen bir çoklu savaş problemi var, isteyen bir takım oyuncular var istemeyen oyuncular var. Şahsen ben bu durumdan oldukça rahatsızım, kısıtlı bi vakitte giriyorum oyuna 6-7 tane savaş hangisine gideceğim hakkında fikrim yok, gecenin 1-2 sinde savaşlar ki haftaiçi çalışan var sabah dersi olan var vs katılım zor oluyor sabah 7-8 de savaşlar var, yani hem takibi zor insanın kaleye gönderesi gelmiyor adamı hem de tadı tuzu kalmıyor 2 kaleye aynı anda savşa açılıyor 5-10 kişi orada 20-25 kişi diğerinde falan saçmalığın daniskası bence. Dediğim gibi ben bir oyuncu olarak bu durumdan rahatsızım ve çözmek adına düşündüğümde wikideki açıklama,
Kale savaşı başlatmak için kasaba yardımcısı veya kurucusunun düşman kaleye giderek savaş ilan etmesi gerekmektedir. İlanından 24 saat sonra savaş başlar. Savaş ilan etmek; küçük kaleler için 1500 dolar, orta boy kaleler için 5000 dolar ve büyük kaleler için 10000 dolar maliyetindedir. 3 saat içerisinde yapılan bir başka savaş ilanının maliyeti normal maliyetinin 8 katı olmaktadır. Bu miktar otomatik olarak saldıran kasabanın kasasından düşmektedir. Savaş ilanı ile birlikte tüm oyunculara, yardımları için bir rapor iletilir.
Bu 8 kat maliyet olayı da yine biz oyuncuların isteği üzerine bundan bir kaç yıl önce anket açılarak olmuştu. Ancak bu sefer suistimal edilen durum şu 3 saat içerisinde olması kuralı bu kuralı dolanarak maliyetler düşükte tutulabiliyor..
yani
18.00 1. savaş ---10k
18.05 2. savaş --- 80k
21.10 3. savaş --- 10k
21.15 4. savaş --- 80k
00.20 5. savaş --- 10k
00.25 6. savaş --- 80k ---------------- Total Maliyet, 270k -- 6 savaş
şeklinde bir maliyet oluşmakta, gördüğünüz üzere aynı akşam içerisinde 6 savaş açabildim ve bunun maliyeti o kadar da yüksek değil, 8 kat bedel bunun önüne geçilmek için yapılmıştı aslında, benim teklifim bu 3 saatlik sürenin 9 saat olarak güncellenmesi, bu sayede durum aşağıdaki gibi olacak;
18.00 1. savaş -- 10k
18.05 2. savaş -- 80k
21.10 3. savaş -- 640k
21.15 4. savaş --5M120k---------------Total Maliyet 5m850k --4 savaş
Bu sayede biraz daha makul olacağını düşünmekteyim benim fikrim bu anlattığım şekilde olmasıdır. Konu ile ilgili arkadaşlarımın fikir ve önerilerini bekliyorum.
Kale savaşı başlatmak için kasaba yardımcısı veya kurucusunun düşman kaleye giderek savaş ilan etmesi gerekmektedir. İlanından 24 saat sonra savaş başlar. Savaş ilan etmek; küçük kaleler için 1500 dolar, orta boy kaleler için 5000 dolar ve büyük kaleler için 10000 dolar maliyetindedir. 3 saat içerisinde yapılan bir başka savaş ilanının maliyeti normal maliyetinin 8 katı olmaktadır. Bu miktar otomatik olarak saldıran kasabanın kasasından düşmektedir. Savaş ilanı ile birlikte tüm oyunculara, yardımları için bir rapor iletilir.
Bu 8 kat maliyet olayı da yine biz oyuncuların isteği üzerine bundan bir kaç yıl önce anket açılarak olmuştu. Ancak bu sefer suistimal edilen durum şu 3 saat içerisinde olması kuralı bu kuralı dolanarak maliyetler düşükte tutulabiliyor..
yani
18.00 1. savaş ---10k
18.05 2. savaş --- 80k
21.10 3. savaş --- 10k
21.15 4. savaş --- 80k
00.20 5. savaş --- 10k
00.25 6. savaş --- 80k ---------------- Total Maliyet, 270k -- 6 savaş
şeklinde bir maliyet oluşmakta, gördüğünüz üzere aynı akşam içerisinde 6 savaş açabildim ve bunun maliyeti o kadar da yüksek değil, 8 kat bedel bunun önüne geçilmek için yapılmıştı aslında, benim teklifim bu 3 saatlik sürenin 9 saat olarak güncellenmesi, bu sayede durum aşağıdaki gibi olacak;
18.00 1. savaş -- 10k
18.05 2. savaş -- 80k
21.10 3. savaş -- 640k
21.15 4. savaş --5M120k---------------Total Maliyet 5m850k --4 savaş
Bu sayede biraz daha makul olacağını düşünmekteyim benim fikrim bu anlattığım şekilde olmasıdır. Konu ile ilgili arkadaşlarımın fikir ve önerilerini bekliyorum.